Kampın Eğitim koordinatörü Çiğdem Odabaşı’nın kısa konuşmasının ardından, 12 günlük kampa dair 10 dakikalık bir video gösterimi yapıldı. Ardından organizasyonu gerçekleştiren kurumlar adına Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu ve Gündüz Vassaf konuştular. Her iki konuşmacı da bir hayal olarak başlayan kamp düşüncesinin bu kadar kısa zamanda ve başarılı bir biçimde gerçekleşmiş olmasından duydukları mutluluğu dile getirdiler ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, belediye ile Ada-Kartal tesisi yönetici ve çalışanlarına, kampta görev alan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ettiler.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kampı düzenleyen kişi ve kurumlarla birlikte, güvenlerinden ötürü kampçıların ailelerine de teşekkür etti. Kampın başarılı biçimde tamamlanmasından duyduğu mutluluğu gizlemeyen Öz, bundan sonra da ellerinden gelen desteği vermeyi sürdüreceklerini dile getirdi. Belediye Başkanı Öz ile Bulutoğlu, Küçüksarı ve Vassaf arasında plaket alışverişinden sonra sıra, en heyecanlı bölüme, sertifikaların dağıtımına geldi. Mavi Gözlü Dev sınıfının kampçılarına eğitmenleri Nehir Sevimli eşliğinde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yaşamaya Dair Grubuna, eğitmenleri Begüm Ayangil eşliğinde Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu ve Adalar Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdurrahman Küçüksarı, Ceviz Ağacı grubuna da eğitmenleri Deniz Kurtdere eşliğinde Gündüz Vassaf sertifikalarını verdi. Kampa destekleri dolayısıyla hazırlanan teşekkür belgeleri ise, toplu fotoğraf için bahçeye çıkıldıktan sonra yine Kartal belediye Başkanı Öz tarafından dağıtıldı. Kısa bir aranın ardından, sıra kampçıların performanslarına geldi.
Kampçılar performanslarını sergiledi
Nazım Hikmet Draması, Çiğdem Odabaşı tarafından bir grup kampçı ile birlikte hazırlanmıştı ve bu kısa performans, izleyicilere çok başarılı bir biçimde aktarıldı ve beğeni topladı. Nehir Sevimli yönetimindeki okuma grubu ise, Nazım Hikmet’in Sevdalı Bulut masal kitabından seçilmişti ve seçilen bölüm sırasıyla altı kampçı tarafından aktarıldı.
Sıra ritm ve orff grubuna geldiğinde sahne üç sınıf tarafından dolduruldu. Önce beden ritm çalışması, ardından bardak show ve sonra da darbuka ritm grubu, çalışmalarının sonuçlarını çok başarılı şekilde izleyicilerle paylaştılar. Özellikle bardak ve darbuka grubu performansları çok etkileyiciydi. Resim gurubu çalışmaları ise bilindiği üzere, 26 Haziran Pazar günü, Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi sergi alanında görücüye çıkmıştı ve sergi sürüyordu. Grup asıl büyük çalışmasını ise Adalar Müzesi dış duvarındaki panoda gerçekleştirmişler ve eserlerini ölümsüzleştirmişlerdi.
Türkiye’nin farklı yerlerinden, 56 çocuk katıldı
Kartal Belediyesi, Adalar Vakfı, Adalar Kent Konseyi ve Nazım Hikmet ailesi tarafından düzenlenen Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’na Türkiye’nin farklı yerlerinden, 12-15 yaş gurubundaki 56 kampçı katıldı. 19 Haziran Pazar günü Kartal Belediyesi’ne ait Büyükada Kartal tesislerine giriş yapan çocuklar Artvin, Erzincan, Nevşehir, Diyarbakır, Urfa, Mersin, Ankara ve Soma’nın yanı sıra, Kartal ağırlıklı İstanbul ve Adalar’dan gelmişlerdi. Kız-erkek çocuk sayılarının yarı yarıya olduğu grupta, Anadolu’dan gelenlerin bir bölümünün yakınları da bulunmaktaydı.
Kampta atölyeler 20 Haziran Pazartesi başladı
Sabah, adanın en güzel manzarasına hakim terasta kahvaltı ile başlayan kamp, yoga ve jimnastik ile devam etti. Okuma, drama, resim ve müzik atölyeleri 10.00 ile 15.00 arasındaydı. Bu atölyelere zaman zaman dışarıdan gelen eğitmenlerce yönetilen atölyeler de eklendi. 15.30’den sonra deniz ve havuzla buluşuluyor, ardından da aralarında satranç, fotoğraf gibi atölyelere katılıyorlardı. Cumartesi ve pazar günlerini adada oryantiring, foto safari ve Adalar Tekne turu ile tamamladılar. Kampın son günlerinde, Adalar Müzesi’nin 12 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğindeki panosuna tek parçalık muhteşem bir resim yaptılar. Altına da kendi isimlerini yazdılar ve Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı imzası attılar. Sertifika töreninin yapıldığı akşam, kumsalda kamp ateşi yakıldı. Masalbazla birlikte masallar anlatıldı. Kendi hazırladıkları müzikler eşliğinde danslar edildi. Kamp süresi sonunda katılımcılar birbirlerinin iletişim bilgilerini aldı ve kalıcı dostlukların temelleri atıldı.
MaraşMedyaMerkezi.com
Marasmedya.com
Kahramanmaraşspor.com
MaraşHaberler.com
ÖzürDilerim.com
Sütçüimam.com
Dulkadiroğlu.com
FatihErkoç.com
Onikişubat.com
46Haber.com
Nazım Hikmet Yaz Kampı’nın sonunda kampçılara sertifikaları teslim edildi
Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nın sertifika töreni 30 Haziran Perşembe akşamı yapıldı.
12 Temmuz 2016 Salı 12:00 - Bu haber 305 kez okundu.
İlgili Galeriler
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.