banner753

ERKOÇ BÜYÜK BİR PROJEYE İMZA ATTI

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından, Türkiye'nin ve ilin arı yetiştiriciliğinin güçlendirilerek bal veriminin arttırılması amacıyla 800 yetiştiriciye yüzde 60 hibe desteğiyle 8 bin ana arı dağıtıldı.

- Bu haber 1379 kez okundu.

ERKOÇ BÜYÜK BİR PROJEYE İMZA ATTI

 Kahramanmaraş Belediyesi tarafından, Türkiye'nin ve ilin arı yetiştiriciliğinin güçlendirilerek bal veriminin arttırılması amacıyla 800 yetiştiriciye yüzde 60 hibe desteğiyle 8 bin ana arı dağıtıldı.
Belediye Başkanı, Kahramanmaraş Fuar Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarımı desteklemek üzere çalışmalar yürüttüklerini dedi.
Belediye Başkanı, bal üretiminde 10. sırada olan Kahramanmaraş'ın potansiyelini arttırmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı, her zaman arıcıların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Kahramanmaraş'ın Türkiye'de arıcılık alanında çok önemli bir yere geldiğini kaydeden Belediye Başkanı, "Arıcılık konusunda Türkiye'de ikinciyiz, bize ikincilik yakışmaz. Hep beraber gayret göstereceğiz, inşallah üst sıralara çıkacağız. İnşallah kaliteli ve verimli üretim yaptığımızda ülkemizin ekonomisine önemli derecede katma değer sağlayacağız." dedi.
Belediye Başkanı, üretimi artırmak için genç ana arı dağıtımı yaptıklarını söyledi.
Yağış azlığı nedeniyle yaşanan kuraklığa dikkat çeken Belediye Başkanı, "Mevsim normallerinde metrekareye 750 gram yağış düşmesi gerekirken 350'yi bile bulmadı. Havaların sıcaklığıyla birlikte kuraklık başgösterdi. Bunun için içmede ve tarımsal sulamada suyu tasarruflu kullanalım." diye konuştu.
Dağıtıma AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Kahramanmaraş Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yemliha Öksüz'ün de konuşma yaptığı törene, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, daire müdürleri ve bal üreticileri katıldı.
MaraşMedyaMerkezi.com
Marasmedya.com

Kahramanmaraşspor.com

MaraşHaberler.com 

ÖzürDilerim.com

Sütçüimam.com
Dulkadiroğlu.com
FatihErkoç.com

Onikişubat.com
46Haber.com
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner758